sobota 28. ledna 2012

Hlavolovci

Musím se přiznat že bez švédské trilogie Milénium, bych Lovce hlav vynechala. Na severské kinematografii něco je! Dle traileru by se mohlo zdát, že se jedná o akční film tentokrát pod taktovkou Norska a Dánska. Další omyl. Lovci hlav se mnohem více blíží černé komedii. Zaručuji vám, že se budete smát v nečekaných chvílích. Film sestává z dosti originálních scének spojených úplně klasickými akčními momenty.

Něco krátce k zápletce: Roger pracuje jako lovec hlav. Ve své práci je dobrý, přesto však jeho plat nepatří k nejvyšším, s čímž se těžko smiřuje. Aby si udržel svůj život na vysoké nožce, která přiléhá k jeho blonďaté ženě, chodí potají ochuzovat spoluobčany o cenná umělecká díla. Počíná si chytře. Nejprve si nechá vyrobit repliku, kterou dílo nahradí, takže dlouho není jeho zmizení odhaleno. Jednou však zákonitě musí narazit na mnohem zkušenějšího vlastníka výjimečně cenného uměleckého kusu, který sám zahrnul Rogera do své hry.

Zbytek si už ponechám pro sebe. Nerada bych vás připravila o vyvrcholení celé zápletky a na papíře by to stejně nevyznělo tak dobře. Až si naplánujete k večeři hlavonožce, určitě přizvěte ke stolu i Hlavolovce.

Žádné komentáře:

Okomentovat