čtvrtek 10. května 2012

Vítězství o prsa

Nedávno se na mě kamarádka-běžkyně-začátečnice obrátila s žádostí o doporučení obchodu se sportovní obuví v Praze. Když jsem se však zamyslela, co mně osobně nejvíc ulehčilo nikdy nekončící běžecké začátky a výrazně přispělo k dobrému pocitu z běhu, tak na pomyslném stupni vítězů rozhodně stála pořádná podprsenka.
Nějakou dobu jsem se svojí chloubu ženskosti snažila navléct do všeho možného. Jako první jsem si domů donesla tenkou látkovovou věc z pochybného kvaziťong obchůdku, ale nesporných kvalit. Hned v závěsu stál další jejich produkt, tentokráte již více sportovního charakteru, který se dal v nejteplejším počasí nosit i samostatně. Jenže věk nás obě (mě samozřejmě v pozitivním slova smyslu ;) ) poznamenal a opora nabízená podprsenkou pro... ehm... objemově prostornější partie začala býti nedostačující. Další volba tedy padla na horní díl mého starého běžeckého dresu v kombinaci s již zmiňovaným made_in_Vietnam. Na této dvojkombinaci jsem vydržela poměrně dlouho, protože moje běžecká aktivita byla tou dobou dosti v útlumu. Když jsem ale rozhodla do toho s vážnými úmysly praštit znova, vyplula dlouho opomíjená potřeba kvalitního držáku na zase o něco větší kokosy na povrch. No nedalo se nic dělat. Ale opět jsem měla pořádný kus štěstí a trochu méně rozumu. Náhodou jsem při vzácné toulce městem a s ještě vzácnější rodičovskou společností narazila na podprdu ve výprodeji v obchodě, kam zavítám maximálně 2x za rok. A padla mi jako ulitá. Bohužel to nebyl vítěz testu z časopisu běhej.com, kterého jsem tak zarytě chtěla někde ulovit, tak jsem její koupi odložila a šla o dům dál k výloze plné Adidas výrobků. Tam moje nadšení ihned zchladili chudou nabídkou, takže jsem ještě ráda utíkala pro svého Nike šampióna zpět. Jestli jste zvědaví, tak mám doma přesně tento kousek a jsme spolu všichni 4: ona, já a 2 prsa moc spokojené. :)

Každopádně tento článek by neměl být jen osobní zpovědí, co byste si při jeho čtení měly milé dámy uvědomit je, že trpět se nemusí! Běžecká podprsenka se vám totiž vždy vyplatí, i když to možná není nejlevnější artikl do výbavy a pravděpodobně při jejím lovu neuspějete hned napoprvé. Závěrem nemohu doporučit návštěvu obyčejného obchodu s podprsenkami, protože tam najdete pouze nějaké vedlejší produkty ze zbytků látek, které udrží leda mouše křidélka. Namiřte si to raději hned do oblíbeného sportovního krámku a nezapomínejte, že houpající se pár melounů je sice pěkný, jenže také  velmi bolestivý a gravitaci extrémně podporující zážitek, co za vyvolání slinění či dokonce infarktu u mužských spoluběžců nestojí. Podprsenka by přesně takovým nechtěným pohybům vašich předností měla zabránit, takže si své vnadné výstřihy nechce pro šéfa, zkušební komisi nebo chorvatského prodavače zmrzliny a vsaďte tentokrát raději na rozum a pohodlí.

2 komentáře:

  1. Pěkný a zajímavý článek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji. Snad to bude aspon nekomu uzitecne a vyvaruje se mych chyb. :)

      Vymazat