úterý 31. května 2011

Sejdeme se na kávu v Trailpointu

Při mém trochu zoufalém honu za botou lahodící mému srdci, tedy spíše ploutvi, jsem se rozhodla požádat o radu specialistu na minimalistický běh - Jaromíra. :) Doteď si rvu těch pár z vlasů, co mám, že jsem to neudělala hned. Tak jsem jedno odpoledne stanula na Letné  před Trailpointem a hned jsem tušila, že to bude ono. Na venek se může zdát obchůdek malý a trochu jsem se bála, že čerstvě vysvěcený chrám minimalismu nebude dostatečně zásoben lodními velikostmi, které vyžaduji. Zase jsem se (jako obvykle) spletla. Pan majitel si ochotně vyslechl mé sáhodlouhé povídání o hledání a nenacházení a začal mi servírovat boty dle mého přání. Hned napoprvé se trefil s modelem Evo od Terra Plany a já hned věděla, že je bude jen těžko něčím přebíjet. Sice jsem původně nechtěla něco úplně bez výztuže, ale Evám nešlo odolat. Něco tak lehkého a ohebného jsem snad ještě na noze neměla. Nakonec jsem povinně vyzkoušela i jiný model od Inov8, který by pro začátek byl možná vhodnější, ale jako obvykle mi nesedly v patě.
Nezbylo mi tedy moc co řešit a nechala jsem si boty zabalit. Pan prodávající se mi ještě snažil naznačit, že s minimálkami se musí začínat zlehka a pomalu, ale já jsem ho skoro nepustila ke slovu. :) Dalším úžasným překvapením byla pro mě velmi příznivá cena. Je to sice paradoxní, ale minimalistická obuv není vůbec levnou záležitostí, takže jsem zajásala a utekla k nejbližšímu bankomatu. Jojo, občas jsem až moc "moderní" člověk zvyklý všude platit kusem plastiku.
Netvrdím, že skorobosonohé běhání je pro každého, ale zase jsem po dlouhé době něčím nadšená. Před nákupem takových bot bych doporučila se nejprve kouknout po různých internetových zdrojích a popovídat si se zkušenějšími bosoběžci, abyste měli trochu představu, do čeho jdete, ale o tom zase příště. Pokud však nikoho takového neznáte, nebojte se, v Trailpointu Vám určitě dobře poradí. Možná mě uvidíte nalepenou na skle výlohy s šálkem skvělé kávy v rukách, jak hypnotizuji jejich neustále se rozrůstající kolekci bot pro běh i běžné nošení.

2 komentáře:

  1. Výztuže, Sju :) Ale jinak pěkné, moc dobře se to čte, pro někoho třeba běháním nepostiženého :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ó, jsem to ale... Děkuji. Opraveno. :)

    OdpovědětVymazat